Aanmelden startpagina

Online marketing is essentieel  voor het creëren van een succesvolle website. Een onderdeel van deze marketingactiviteiten is het bouwen van inkomende links. Inkomende links zijn links op andere websites, die verwijzen naar uw website.

Dit kan lastig in de oren klinken voor u. Want hoe zorgt u immers voor links op de website van een ander? Een goed begin is het aanmelden van uw link bij gerelateerde startpagina's. Gerelateerde startpagina's zijn startpagina's met hetzelfde onderwerp als uw website.

Ook wanneer een startpagina niet precies hetzelfde onderwerp heeft als uw website, maar wanneer er wel raakvlakken met uw onderwerp zijn, kan het geen kwaad om uw link aan te melden.

Bestaat er op een bepaalde startpagina geen dochterpagina over het onderwerp van uw website,  dan is er vaak de mogelijkheid om de dochterpagina zelf aan te maken. Een eigen startpagina biedt naast het kunnen toevoegen van links namelijk meer mogelijkheden.

In eerste instantie is het mogelijk dat u via uw startpagina in contact komt met mensen die een link met u willen ruilen. De mensen die het linksuggestieformulier van uw startpagina invullen zijn vaak bereid een link terug te plaatsen naar een website van u. Zo komt u beiden aan meer links.

Verder is het mogelijk om geld met uw startpagina te verdienen. Bijvoorbeeld met behulp van het platform Google Adsense of via affiliate links. Affiliate marketing als volgt: een product of dienst wordt aangeboden waarbij u zich kunt opgeven als verkoper. Wanneer via uw link bij de aanbieder iets wordt gekocht, ontvangt u over het aankoopbedrag een bepaald percentage. In de link staat een bepaalde code waarmee de software van de aanbieder kan registreren dat de verkoop via u is verlopen.

Een handig script waarmee u zelfs een complete startpagina website kunt opzetten is het Startpagina Script van Vrolijk Internet Services. Hier kunt u meer informatie over dat script vinden. Met het script kunt u zoveel dochterpagina's aanmaken als u wilt en omdat het uw eigen website is, bent u bij de plaatsing van links niet afhankelijk van anderen.