Beste CMS systeem

De vraag "Wat is het beste CMS systeem?" is een lastig te beantwoorden vraag. CMS systemen worden steeds uitgebreider en men kan ze steeds meer in categorieën indelen. Zo zijn er CMS systemen die puur gericht zijn op het maken van een forum. Of zijn er CMS systemen die juist gericht zijn op het beheren van een online foto album.

Een bepaald CMS pakket zal de beste keuze kunnen zijn in een specifieke situatie, maar datzelfde CMS pakket kan juist een verkeerde keuze zijn in een heel andere situatie. Daarom is er niet echt sprake van "het beste CMS systeem" waarbij het in iedere situatie geldt.

Wilt u een nieuwe website maken of een bestaande website verbeteren en daarbij gebruik maken van een CMS pakket, dan is het goed om eerst te kijken naar wat voor type website het gaat worden. Vervolgens kunt u een lijst maken van CMS systemen die geschikt zijn voor dat type website.

Heeft u een lijst met CMS systemen, dan kunt u de CMS systemen onderling vergelijken. Enkele punten om mee te nemen bij uw keuze zijn onder andere:

 

  • Is het CMS systeem zoekmachine vriendelijk?
  • Is het CMS systeem gemakkelijk uitbreidbaar of aanpasbaar bij veranderende wensen?
  • Kunt u eenvoudig met het CMS systeem leren werken?
  • Is er voldoende documentatie en ondersteuning?