CMS betekenis

CMS is de afkorting van "content management systeem". Een content management systeem is een stuk software waarmee de technische kanten van websitebeheer uit handen wordt genomen. Kenmerkend voor CMS systemen is dan ook dat u zonder technische kennis binnen relatief korte tijd een website in elkaar kunt zetten

Een CMS systeem zal meestal geïnstalleerd moeten worden op uw webhosting pakket. Soms biedt uw hostingprovider mogelijkheden om via het controlepaneel een CMS systeem te installeren. Het gaat dan om veelgebruikte CMS systemen zoals Joomla en WordPress.

U bent niet gebonden aan de CMS systemen die de hostingprovider aanbiedt. U kunt zelf een CMS systeem naar keuze downloaden en de bestanden van het CMS systeem vervolgens op de server plaatsen met behulp van een FTP programma zoals FileZilla.

Aan het begin van dit artikel werd gezegd dat u geen technische kennis nodig heeft om met een CMS systeem te kunnen werken. Ook voor mensen die wel enige technische kennis hebben is het raadzaam om een CMS systeem te gebruiken.

Een CMS systeem zorgt voor een scheiding tussen content en andere onderdelen van de website. Hierdoor wordt de kans op fouten kleiner. Zo kunt u niet per ongeluk iets aan de layout of aan een bestand op de server veranderen.

Maak jouw eigen website met JouwWeb