CMS pakket

Tijdens het oriënteren op het bouwen van een eigen website, komt regelmatig de term CMS voorbij. Wanneer u niet weet wat CMS betekent, dan kunt u daar via deze website achter komen. U kunt hier verschillende artikelen over het CMS vinden.

Een CMS pakket vereenvoudigt het uitvoeren van beheertaken op een website. Het is een stuk software waarmee u via een gemakkelijk te bedienen beheeromgeving wijzigingen op de website kunt aanbrengen. Een bijkomend voordeel is dat u minder vaak wijzigingen in de bronbestanden hoeft aan te brengen en de kans op fouten zo minder is.

Om met een CMS pakket te kunnen werken dient het eerst te worden geïnstalleerd op uw webhosting pakket. Soms biedt de hostingprovider de mogelijkheid om een aantal veelgebruikte CMS pakketten zonder veel moeite te installeren.

Het staat u vrij om een CMS pakket die niet in deze lijst staat te kiezen en te installeren. Hiervoor zullen de bronbestanden van het CMS pakket eerst moeten worden overgezet naar uw webhosting pakket. Dit overzetten doet u met een FTP programma. Daarna kunt u vaak gebruik maken van een installatiescript voor het zetten van de juiste instellingen. Denk aan het instellen van de databaseverbinding en het kiezen van uw gebruikersnaam en wachtwoord voor de beheeromgeving.

Maak jouw eigen website met JouwWeb