CMS beheer

Voor het maken en onderhouden van uw website zijn er verschillende mogelijkheden, te weten:

  • Het maken en onderhouden van uw website met de opmaaktalen HTML en CSS (hiervoor is technische kennis nodig en u moet steeds bestanden op de server aanpassen via FTP);
  • Het gebruik van een online website builder (voor simpele websites is dit gratis, voor meer mogelijkheden dient u vaak een abonnement af te sluiten);
  • Het gebruik van CMS systeem voor het beheer van uw website (hiervoor is een webhosting pakket nodig waarop het CMS systeem geïnstalleerd dient te worden).

Deze website bevat met name informatie over het beheer van uw website met een CMS pakket. In vergelijking met het aanpassen van de HTML en CSS bestanden op de server bij wijzigingen, biedt een CMS systeem het voordeel dat u via een beheeromgeving op eenvoudige wijze aanpassingen kunt doen zonder dat u kennis van HTML en CSS hoeft te hebben.

Een alternatief voor CMS systemen zijn online website builders. Daarmee kunt u kosteloos een simpele website maken. Vaak zijn de mogelijkheden bij een gratis website via een website builder wel beperkt. Aan het activeren van meer functionaliteiten zitten maandelijkse kosten verbonden.