Bouw een eigen marktplaats website

Met een marktplaats CMS of marktplaats script kunt u heel gemakkelijk een eigen marktplaats beginnen. De instellingen van uw eigen marktplaats zijn eenvoudig via de beheeromgeving in te stellen. Tijdens de installatie van het script wordt een groot aantal categorieën voor uw website aangemaakt. Daarmee wordt een basis neergezet die u desgewenst op uw advertentie website kunt gebruiken.

Een interessant script voor het maken van uw eigen advertentie website is het marktplaats script van Vrolijk Internet Services. Op verschillende manieren kunt u inkomsten genereren met dit script.

U kunt betaalde rubrieken toevoegen aan uw website. Een adverteerder die in een dergelijke categorie een advertentie plaatst, zal hiervoor een geldbedrag aan u moeten betalen. Hoe hoog dit bedrag is, kunt u per afzonderlijke rubriek instellen. Hier komt geen programmeerwerk aan te pas: u kunt in de beheeromgeving bij de betreffende rubriek de prijs van de plaatsing van een advertentie invoeren.

De betalingen worden verzorgd door Mollie, een online betaaloplossing. Hiermee kunnen adverteerders u eenvoudig betalen via bijvoorbeeld PayPal of iDEAL. Het script kan direct controleren of de betaling is gelukt. Is dat het geval, dan zal het script de advertentie direct gaan tonen in de betreffende betaalde rubriek.

Naast het generen van inkomsten via betaalde rubrieken kunt u ook geld verdienen aan de vermelding van een website of een telefoonnummer bij een advertentie. U kunt voor de vermelding van een website en de vermelding van een telefoonnummer afzonderlijk een prijs instellen in de beheeromgeving.

Nog een handige eigenschap van het script is dat het regelmatig oude advertenties uit de database verwijdert. Hierdoor is uw database niet onnodig groot en hoeft u ook zelf geen handmatige opschoningsacties uit te voeren.

Om meer te weten te komen over het script en een demo te bekijken, kunt u op deze link klikken. Via de link komt u op de website van de aanbieder van het script terecht. U kunt op die website het script aanschaffen als het script u bevalt.